„Ki tudjuk-e szeretni egymásból a jót”?

BÖJTE CSABA és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árva gyermekei is részt vettek a 44. Debreceni Virágkarneválon.

„Ki tudjuk-e szeretni egymásból a jót” – teszi fel a kérdést Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. A 44. Debreceni Virágkarneválra 30 gyermek és az őket kísérő nevelők érkeztek, Parajdról, Tusnádfürdőről, Gálospetriből, Székelyhídról, Marosszentannáról és egy kisfiúcska Csernátonból.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 1992 óta karol fel hátrányos helyzetű gyermekeket, ekkor helyezték át Csaba testvért Désről Dévára. Egy életre szóló tapasztalat volt számára, hogy a tervezgetés, pénzgyűjtés a „majdani” óvodára, iskolára áthelyezésével egyik napról a másikra okafogyottá vált, „lefújták a meccset”. És „ha lefújják a meccset, nagy hülyeség kapura lőni.”

Elmondása szerint akkor elhatározta, hogy „többet nem tátja a száját”. Ha lehetőség van rá, kapura lő, teszi a dolgát. Ezt teszi immár 21 éve. A dévai táboroztatásból kinőtt előbb az egész éves táboroztatás, immár nemcsak Déván, hanem 76 intézményben. Ma már 2400 gyermekről gondoskodik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány.

Forrás: fonixinfo

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner