„Tanulom a világot”

barbara-corcoran

Arról olvashatunk itt egy történetet, hogyan lett egy 1949-ben New Jerseyben született lányból televíziós személyiség, üzletasszony, befektető, rovatvezető és tanácsadó.

Barbara Corcoran nagycsaládban nőtt fel négy fiútestvér között, így megtanulta, hogyan tud a férfiak világában boldogulni. Nem harccal, nem erővel, az ételt is megosztva egymással. Meg kellett tanulnia, hogyan kezelje a különbségeket.

Abban szerencséje volt, hogy a szülők mindig biztatták őket, támogató környezetet biztosítva nekik.

Mindennek köszönhette, hogy soha nem érezte hátrányban magát olyan területeken, ahol főleg férfiak dolgoznak.

Tanult a St. Thomas Aquinas főiskolán, tanár lett és egy évig tanított, majd több szakmát is kipróbált főleg New York-ban. Kicsivel később úgy döntött, hogy önállósodni akar, így a barátjával megalapították a The Corcoran Group ingatlanügynökséget, amibe a férfi adott kölcsön 1000 dollárt. Barbara a cégnél hamarosan tanácsadói szerepet vállalt és egy piaci trendekről szóló kiadványban kezdett publikálni The Corcoran Report címmel.

A cég szépen lassan növekedett és így 5 millió dolláros birodalommá vált, majd 2001-ben eladták 66 millió dollárért.

Barbara ingatlanpiaci szakértőként rovatvezetőként dolgozott különböző magazinoknak (More Magazine, The Daily Review, Redbook.)

Könyveket írt, vállalt televíziós szerepléseket (pl. a Larry King Live című műsorban, szerkesztette a NBC Today programját), és vendégszereplője volt számos ingatlanpiaci találkozónak.

Az évek alatt befektetőként több mint harminc nagy cégben volt részvényes.

Most pedig mivel úgy érzi, hogy meg kell osztania a tudását másokkal is, Barbara Corcoran Venture Partners névvel alapított egy intézményt, hogy segíthessen más befektetőknek, vállalkozóknak tudásukat mélyíteni.

Ezt vallja: „Ha kockázatot vállalsz, szinte mindig pozitív lesz a végkimenetel”

Úgy gondolja, hogy attól sikeres, amit megtanult az életben, vagyis:

„Ne hezitálj, dönts gyorsan, ragadd meg a lehetőségeket, a kudarcokból tanulj és gyűjts új erőt!”

Barbara életszemléleteivel és inspiráló attitűdjével már nagyon sok fiatalt lelkesített, indított el a vállalkozói pályán.

Mostanában a 7 milliós nézettségű CNBC Shark Tank műsorában teszi ezt, ahol ismert befektetők versengenek azért, hogy támogathassanak fiatal vállalkozásokat. Ma már ez Barbara számára egy drága hobbi.

Pénzzel támogat, tudását megosztja, személyiségével inspirál – ez azt jelenti, hogy a három legfontosabb energiából ad másoknak (anyagi, szellemi, lelki erőt).

Ezt osztotta meg magáról:

 „Azt kívánom bárcsak korábban tudtam volna azt, hogy egy vállalkozás elindításakor jóval több dologgal kell számolni, és nem csak a sorozatos hullámhegyek és hullámvölgyek váltakozásával. A lehetőségek jönnek és mennek olyan gyorsasággal, hogy nehezebb kihagyni egyet, mint élni vele. Nézzük csak az én példámat, ha egy szinte ismeretlen férfi javaslatára nem hagyom ott a munkámat és ugrok fejest a vállalkozásomba, akkor valószínűleg még most is csak egy helyben toporognék azon gondolkozva, hogy vajon mit kellene tennem. Minden nagy döntés, amit eddig meghoztam, hasonló gyorsasággal történt, egy perc habozás nélkül. Megtanultam, hogy a gondolatok csak az utamba állnak.”

Szokott adományozni, amit egy angyalalap segítségével szokott intézni, és az olyan innovatív projektekre áldoz, melyek csak hosszú távon válnak nyereségessé. A gazdagabb fiatalokat nem szívesen támogatja pénzzel, hiszen:

 „Én abban hiszek, hogy a gazdag gyerekek olyan családokból jönnek, amelyeknek vannak bizonyos privilégiumai. Ilyen helyzetben sokkal nehezebb a saját vállalkozásodat beindítani, mert a legértékesebb kártya hiányzik a paklidból, ezt pedig úgy hívják, hogy a szükség. Tehát nem vagy rászorulva arra, hogy sikeres legyél.” 

Ez a cikk a nextlevel.hu írása alapján kézült.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner