9 tipp, hogy többet vásároljon egyetlen vevő

online-shopping2

Webkereskedőként örömet jelent a kosárérték növelésével való foglalkozás. Ez ugyanis azt mutatja, hogy az üzlet jól megy, vagy legalábbis megy, vannak vevőink, így fókuszálhatunk arra, hogy aki tőlünk vásárol, az vásároljon többet az eddigieknél. 

A kosárérték növelésével nagymértékben növelhető bevételünk. Ez azt jelenti, hogy megpróbáljuk növelni azt a végösszeget, ami egy vevő vásárlási folyamata során összejön a megvásárolt termékek által. Vagyis nem feltétlenül kell új vásárlókat keresnünk, hiszen már azzal is jobb eredményeket érhetünk el, hogy a meglévő vásárlóinknak adunk el többet a termékeinkből.

A Hinora Marketing Group digitális igazgatója, Lukács Ádám az alábbi 9 tippet adta a Piac & Profit Webáruház 2017-es konferenciáján:

1.      Mutassuk be a legnépszerűbb termékeket: Próbáljuk meg minél több vásárlónak megmutatni a legnépszerűbb termékünket. Ezt megtehetjük a főoldalon, vagy más termékoldalon egy olyan termék mellett, amit a vásárló éppen néz. De olyat is mutathatunk neki, amit mások néznek. Többféle módszert is alkalmazhatunk ennek megvalósítására.

2.      Limitált akció: A limitált idejű akció szintén növeli a kosár értékét. Bár az akciók ugyebár limitált idejűek, mégsem szentelünk nagyobb hangsúlyt a kommunikálásukra. Célszerű azonban hangsúlyozni és megmutatni őket, hogy a vevők tudják, nincs sok idejük a döntésre. Könnyebben segíthet meghozni a vásárlók döntését, és abban is segíthet, hogy a vevő több dolgot tegyen a kosarába, mint amennyit szeretett volna. A sürgető érzés és a hiányérzet jelenti ugyanis az egyik legnagyobb motivációs erőt a vásárlásban.

3.      Horgonyár metódus: Hazánkban ezt a formát igen kevesen alkalmazzák. A metódus lényege, hogy ha többféle van egy termékből, akkor jól észrevehetőnek kell lennie a középáras kategóriának a legolcsóbb és a legdrágább között. A nagy többség ugyanis a közepeset választja majd.

4.      Mutassuk meg a kapcsolódó termékeket: Ezek azok a termékek, amiket a vásárlók egy adott termékkel együtt vásárolnak meg, például egy inghez egy nyakkendőt.

5.      Hasonló termékek ajánlása: Hasonló árkategóriájú, vagy tulajdonságú termékeket ajánlhatunk a vevőknek a megtekintettek mellett, így növelhetjük annak az esélyét, hogy a látogató nálunk vásárol, mert rögtön talál valamit, és növelheti kosarának értékét.

6.      Csomagajánlat készítése: A csomagajánlatok is növelhetik a kosarak értékét, hiszen csomagban olcsóbb, és ez vonzó a vásárlók számára.

7.      Ajándék: Az ajándék ösztönzi a vásárlást, főleg akkor, ha kapcsolódik egy adott termékhez. Egy jó ajándék miatt szívesen választják a vevők a drágább terméket. De jó marketingfogás a „hármat vásárol, egy ingyen” ajánlat is.

8.      Ingyenes szállítás: Ez az egyik legfontosabb tényező, amivel növelhetjük a vásárlók kosarának értékét. Fontos azonban, hogy a szállítási díjakhoz sávokat is határozzunk meg.

9.      Hűségprogram: Szintén kosárérték növelő. A törzsvásárlói „tény” motiválja a vevőket. Ezt is köthetjük sávokhoz, miután felmértük a felhasználóink szokásait, és figyelembe vettük az árakat, árréseket. Több módszert is használhatunk, hogy megtudjuk, melyik lesz áruházunk számára a legkedvezőbb. Nem szabad azonban egyszerre alkalmazni az összeset, mert elriaszthatjuk vele a vevőket. Minden megoldást tesztelni kell, egyszerre egyre fókuszálni, vagy csak néhányra, az eredményeket pedig elemezni kell. Figyeljük a konkurenciát is, hogy ők miket alkalmaznak. Mindig nézzük meg, hogy mi éri meg nekünk, hogy profitáljunk is, és az ügyfél is elégedett legyen. 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner