Indul az Év Háza pályázat

2015_Borbás-Péter-DLA_Ökologikus-lakóház_Szentendre_Év-Háza_budapest-portal

 

Idén családi házak és kis társasházak tervezői adhatnak be pályázatot a 2017-es Év Háza pályázatra. A legrangosabb hazai, független, szakmai díjon a nyerteseket 500 000 Ft fődíj és különdíjak is várják.

Az Év Háza pályázatot 2008-ban írták ki újra 7 év után magyar építészeknek. Ami ma már az építész szakmai elismeréssé vált a legszélesebb körben.

„Alapelve, hogy a kiválasztás kizárólag szakmai szempontok alapján történjen. Minden évben meghívást kapnak az előző évben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek is.” – mondta el a pályázat kurátora, Szoják Balázs.

Az országos pályázaton idén családi házak, nyaralók és a maximum 4 lakásos lakóépületeket várnak. A cél, hogy megismerjék ezeket az esztétikai, környezeti, gazdasági szempontból példaértékű építészeti alkotásokat.

A fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad. A Visegrádi Négyek Családi Házai utazó kiállítás magyar anyagát évek óta innen választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság.

Az Év Háza díj nyerteseiről könyvet terveznek kiadni. Jövőre más kategóriában is várják majd a példa értékű épületeket tervezők munkáit.

 

Határidők, dátumok

A pályaművek beadása: 2017. május 10. 15h

Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2017. október 2-án, az Építészet Világnapján

A pályaműveket elektronikusan a www.evhaza.hu weboldalon lehet benyújtani!

 

Forrás: piacesprofit.hu

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner