A hangrezgések alkalmazása egészségünk megőrzésében

A hangrezonanciát ősidők óta használja az emberiség a gyógyításban. A hangnak lehet ártó vagy gyógyító hatása. A környezeti zajok nem tesznek túl jót velünk, és vannak olyan hangok, melyek kifejezetten csodákra képesek.

Hojcska Noémivel természetgyógyásszal beszélgetek, aki tibeti tálak alkalmazásával végez hangterápiát.

Hogyan ismerkedtél meg egyáltalán a hangtálakkal, a hangterápiával?

Több mint 5 éve indiai utam során ismerkedtem meg a hangtálakkal. Azonnal elvarázsolt a rezgésének csodálatos ereje, a szervezetre és a lélekre gyakorolt hatása!
Ma már tudom, miről van szó,de akkor csak éreztem azt a csodát, ami a kezemben rezgett. Fantasztikus felfedezés volt ez számomra! Ahogy egyre többet és többet tudhattam meg e csodáról, már azt is tudtam, hogy szorosabb kapcsolatom lesz vele. Hazaérve Balla Tibor módszerét sajátítottam el és egyre többet alkalmaztam is.

Miből készülnek ezek a hangtálak?

Több fém ötvözetéből készülnek, kézimunkával, konkrétan kalapálással. Természetesen vannak öntött tálak is. A tál által képzett hang több összetevőtől függ. Ilyen a tál súlya, nagysága, falvastagsága, ötvözete. Az ötvözetben található fémek energetikailag egy-egy bolygó tulajdonságait érvényesítik a tál használata során. Ezek a következő párosítások: Arany- Nap, Ezüst- Hold, Higany- Merkúr, Réz-Vénusz, Vas- Mars, Ón-Jupiter, Ólom- Szaturnusz.
Egy tálból különböző ütővel és különböző módon megszólaltatva több hangot tudunk előcsalogatni és még nem beszéltem a felhangokról.

Hogyan tudnád egyszerűen elmagyarázni a hangrezonancia szervezetre gyakorolt hatását?

Mivel az emberi szervezet kb. 70%-a víz, nagyon jól továbbítja a rezgéseket. Így a zengőtálak rezgéseit sejtről sejtre adja tovább. Így hat fizikai szinten. Energetikai szinten a meridiánokban áramló rezgések szinte, „kisepregetik” a szervezetünk energetikai blokkjait. A mély lelki ellazulást és a lelki blokkok oldását a mentális szintre történő bejutásuk által érik el a hanghullámok.

Kinek ajánlod ezt a módszert?

Nagyon széles a felhasználási javaslat. Azt kihangsúlyoznám, hogy ez nem gyógyító módszer. Itt arról van szó, hogy a szervezet saját rezgéseit harmonizálva megteremti a belső egyensúlyt, ezáltal támogatja a lelki problémák leküzdését. Aktivizálja az immunrendszert, ezáltal támogatja a szervezet saját öngyógyító folyamatait.
Ajánlom, amikor a stressz okoz valamilyen betegséget, depresszió és pánikbetegség esetén, tanulási nehézségek fennállásakor, valamint fizikai kimerültség során. Műtét utáni lábadozás könnyítésére is nagyon jó. Olyan állapotoknál is hasznos, amikor az izomzat lazítására van szükség. Ízületi fájdalmak oldására is alkalmas. Támogatja a keringést és a nyirokkeringés javítása által az ödémák kiürítésében is hatásos és a szervezetünk méregtelenítését is segíti.
Annak is sokat segít, aki nem tud lazítani vagy tökéletesebb, mélyebb meditációs állapotot szeretne elérni.

Vannak  ellenjavallatok?
Igen. Ilyen az epilepszia, az áldott állapot első három hónapja. Feltétlen tudnom kell, ha a szervezetben valamilyen gyulladásos folyamat zajlik, ha beültetett szívritmus szabályozót használ  a kliens vagy ha fém protézise van.

Milyen módon alkalmazod ezt a módszert?

Végzek egyéni kezelést, úgynevezett hangmasszázst. Duál kezelést kapcsolatok erősítése céljából és hangfürdőt csoportok részére.

A szobádba belépve megnyugtató a halk zene, a füstölő illata, a színek harmóniája. Része ez a kezelésnek?

Természetesen nagyon fontos a megfelelő hangulat megteremtése a sikeres kezelés végrehajtása szempontjából. Ez hozzátartozik a terápiához, de hozzám is. Nálam az egyéb kezeléseknél is fontosak ezek a részletek.

Aki megteheti, szívből ajánlom, hogy próbálja ki a hangterápiát! Biztosan nem bánja meg!
A hangok csodálatos része lehetnek életünknek, csak jól kell használni őket!

Köszönöm.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner