New IP, avagy üzleti hálózatok a jövőben

internet-of-things-budapest-portal_01

Egyre nagyobb teret nyer az Internet of Things, átformálva ezzel az üzleti életet. A technológia egyre jobban meghatározóvá válik, így elkerülhetetlen, hogy minél hamarabb fejlesszék a vállalatok az infrastruktúrájukat.

A vállalatok vezetőinek ma már fontos szem előtt tartaniuk az üzleti előnyök érdekében, hogy fontosabbá vált a felhőalapú adattárolás, nemcsak a cégek, hanem a magánfelhasználók számára is. Az adattároláson kívül azonban az elemzéssel és a tárolás megértésével is foglalkozniuk kell. Egy-két éven belül pedig megduplázódhatnak az üzleti információk, ezért fontos felismernie a vállalatoknak, hogy mekkora szereppel bír a felhőalapú tárolás, a Dolgok Internete.

A várakozások szerint várhatóan ~20 milliárd eszköz fog majd az internetre csatlakozni a következő négy évben, ez pedig azt tudatosítja a vállalatokban, hogy hatalmas lehetőséget rejt az új technológia.
Az újabb, különböző megoldások egyszerre teszik könnyebbé, gazdaságosabbá és hatékonyabbá a cégek működését. Ehhez lenne szükséges az adatok tárolása, elemzése. Nagy probléma azonban, hogy sok vállalat hátránnyal indul a digitális világban, mivel belső hálózataik nem az IoT-megoldásokra épül, hanem az elavult technológiára. Éppen ezért modernizálniuk kell a jelenlegi hálózataikat, és korszerűsíteni kell az infrastruktúrát, hogy lépést tudjanak tartani a gyors fejlődéssel, a növekvő adatmennyiséggel és képesek legyenek a csatlakoztatható eszközök alkalmazására.

A megoldást rejtő újfajta, adatközpontú hálózattípus a New IP, amely olyan újgenerációs fejlesztéseket foglal magába, amik alkalmazkodnak az új technológiai vívmányokhoz. Egy szoftveralapú, felhasználó-központú, nyílt szabványokat használó hálózatot jelent, amely programozható megoldásokon alapul. Támogatja az óriási adathalmazok kezelését, korlátlanul, rugalmasan működik, és segíti az alkalmazások, okoseszközök gördülékenységét is. Az átállás természetesen időt, megfelelő informatikai hátteret, mérnököket, fejlesztőket igényel, akik értik az új informatikai infrastruktúrát.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner