Intelligens focikapu

„Labda sebességét és a kapuba érkezés helyét mérni képes kapu.”  Egyenlőre képességfejlesztőnek szánják, de bármi lehet még belőle. Határ a csillagos ég!!

Intelligens futball kapu

A projektet a Kelet-magyarországi Joma Shop Teamnek köszönhetjük. A kreatív ötletekben gazdag és azokat le is bonyolító csapat, összeszövetkezett pár professzorral a győri egyetemről, mivel a zseniális ötlet, ott pattant ki a fejekből. Viszont a biznisz és a menedzsment, azaz a véghez vitel, egy fiatalabb energiájú és a jókor a jó helyen lévő alakulatra várt és talált.
Így hát felfedezték, életet leheltek belé és véghez is viszik.

A nyáron Magyarország lebőgött az Eb-én hibázott földi bírónk és partjelzőnk által vétett hibáért. Ezért az UEFA kamerarendszeres kapufigyelő rendszert vezetne be. Lehet, hogy ez által a szigorúan magyar szabadalmú fejlesztés után nemhogy helyrehozzuk, de high-tech újítunk forradalmat. Ugyan a szabadalmat Győrben jegyezték be, mi mégis úgy gondoljuk, hogy hála a „debreceni”Joma Shop Team-nek a sportot újító ajándékért.
Egyenlőre képességfejlesztőnek szánják, de bármi lehet még belőle. Határ a csillagos ég!! 

Íme:

„Labda sebességét és a kapuba érkezés helyét mérni képes kapu.”

Az új magyar fejlesztés használható egy egyszerű játékszernek és egy komoly képességfejlesztő sporteszköznek, (illetve a skálán a két említett pont között bárhol) attól függően mi a célunk és milyen komolyak a szándékaink a felmerült technikai lehetőségek tekintetében. Ez a forradalmian új „kis csodaszer” lehetőséget nyújt mind iskolákban, mind sportegyesületeknél, az eddig mérhetetlent, a mérhető kategóriába sorolni és felhasználni arra, hogy még jobbá, pontosabbá, erősebbé váljuk abban, amit szeretünk, vagy amivel éppen profiként a pénzünket keressük vagy fogjuk keresni. Ki ne emlékezne arra, hogy gyerekként milyen kis versenyek voltak, hogy ki rúgott nagyobbat, pontosabbat….. Most közelebb kerülhetünk és nem csak a gyerekek, hogy tudjuk azt, amire mindig is kíváncsiak voltunk. 

Ezért ajánljuk mind kispályás, mind nagypályás kivitelben is.

Mi is ez a fejlesztés?

Az intelligens futball kapu egy olyan, szabványos futball kapu, mely a kapufákba épített infravörös sugarakkal működő csúcstechnika segítségével képes meghatározni az átrepülő labda sebességének nagyságát és irányát valamint a labda középpontjának helyét az eszköz síkján történő áthaladás pillanatában és a mérési eredményeket azonnal feldolgozza, értelmezi és megjeleníti. Labda sebességét és a kapuba érkezés helyét mérni képes kapu.
A fejlesztés 2010-ben innovációs díjat nyert. 

Jellemzői:

  • – szinte bárhova telepíthető
  • – áramellátása történhet hálózatról vagy akkumulátorról
  • – a mérések eredményét vezeték nélküli (WIFI) hálózaton keresztül szolgáltatja, és ezért a megjelenítő eszközök mobilitása nagyban biztosított (egyszerű kijelző tábla, monitor, projektor, PDA, mobiltelefon, LED falak, stb.)
  • – a mérőrendszerhez készített különböző kiegészítők és programok új lehetőségeket teremtenek a különböző labdasportok edzéseihez – rúgó-és dobóerő illetve pontosság mérése, valamint ezek alapján objektív kép a sportolók fejlődéséről, felkészültségéről.

Hol használható még az intelligens futball kapu? (képességfejlesztés)

  • – pontosság, erősség és a reagáló képesség (helyzetfelismerés) tudatos fejlesztése
  • – új edzési programok megfogalmazása és a program végrehajtásának ellenőrzése
  • – olyan technikai elemek gyakorlása, amelynél a lövés erőssége és célzás pontossága egyidejűleg fontos
  • – kiegészítő szoftverekkel szórakoztató, ügyességi gyakorlatok elvégeztetése
  • – új labdajátékok, technikai sportok, versenyek kialakításának lehetősége (pl. „top-shot-funkció”)

Az intelligencia, a kifogyhatatlan lehetőségek táptalaja

– bővítési lehetőségek intelligens eszközökre – egy példa az ötletes kombinatív alkalmazásra

Egyéni igényeknek, ötleteknek, kéréseknek megfelelően szoftvereket tudnak biztosítani a gyártók, melyek új utakat nyitnak az eszközök még szélesebb körű felhasználásához. Egyik ilyen termékük például a „top-shot” nevű program, melynek lényege, hogy felhasználva a labda sebességének adatait és a kapu síkján történő áthaladás koordinátáit a kiértékelésnek számtalan kombinációját képes prezentálni. Ezáltal egyrészt teljesen egyénre szabott edzési módszert kínál azonnali kiértékeléssel, fejlődéskövetéssel, másrészt akár izgalmas ügyességi versenyeknek is teret enged.

Íme pár példa, dióhéjban: a szoftver segítségével beállítható, hogy a kaput (vagy egyéb intelligens eszközt) tetszőleges számú szektorra osszuk fel, ahogy azt például az alábbi ábrák is szemléltetik.

Az egyes szektoroknak a programmal különböző értéket adhatunk. Ha rúgás vagy dobás esetén a labda egy szektoron halad át, akkor annak eltalálásáért a szektorhoz tartozó pontszám jár (pl.: pipa – sok pont). Több próbálkozás esetén a pontok összeadhatók. Ez a célzott gyakorlás mellett egy egyszerű játék lehetőségét is kínálja: az a győztes, aki adott számú próbálkozásból a legtöbb pontot éri el. A sok lehetséges pontkiosztás eleve sokféle játékfeladatot jelent. Lehetőség van például arra is, hogy a középső szektorokat „értéktelenítsük”, azaz 0 pontosnak értékelje a program, ezzel imitálva, hogy az ott álló kapus miatt lövésünk nem érhetett célt.

A sebességmérés is jó játéklehetőség. Az a győztes, aki nagyobb sebességet ér el.

A két külön adat (sebesség és hely) kombinálásával további feladatok vagy játékok generálhatók.

Ezek a sebességgel súlyozott szektorpontszám, a szektorpontszámmal súlyozott sebesség értékek és még nagyon sok egyéb számítási szabály szerinti pontszámítás. Ilyen lehetőségek beállítására is van 2 lehetőség a program segítségével. Ehhez a szoftver a következő kezelőfelületet kínálja fel. Ezen a kezelőfelületen lehet beállítani a szektorok pontértékét és a sebességért adott pontértékeket is. Az eredmény kijelzése egy animált, a labda térbeli pályáját is kirajzoló kép lesz. Erre egy példa a következő kép.

A program használata rendkívül egyszerű. A beállítható feladatok, játékok sokasága szinte megunhatatlanná varázsolja az intelligens eszközt. Létezik kézilabda kapu kivitelben is.

Várjuk azon utánpótlás és felnőtt csapatok jelentkezését, akik komolyan veszik tanítványaik, játékosaik fejlődését és nyitottak egy új tudományos eszköz használatára. Vállalva így, a komolyabb és mérhetőbb adatokkal való edzésváltoztatás lehetőségét, és a személyre szabott edzés kiegészítéseket is. Tehát minden jövőbe fektető sportkört.

Amennyiben érdeklődik  a kapu iránt, vegye fel a kapcsolatot: Debrecen Joma Shop alkalmazottjaival.

E-mail: info@jomashop.hu,
Web: www.jomashop.hu,
Tel: 06/70/601 4009

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner