Plitvicei hétvége 2 nap/ 1 éj

Plitvicei_hetvege_2_nap_1_ej-Plitvice-cb3b2c

Felmászhatunk Trsat várához, barangolhatunk a monarchiabeli Rijeka városában, gyönyörködhetünk Opatija fényeiben, megmártózhatunk a kéken tündöklő Adria vizében. Másnap megcsodálhatjuk a zöldbe-virágba borult fenséges látványt nyújtó Plitvicei tavakat, ahol számtalan vízesés zúdul alá.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás.

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: 1 éj szálloda** Opatijaban (2-3 ágyas fürdőszobás szobák, telefon, TV, egy része tenger felőli)

Ellátás (krt): 1 reggeli (svédasztalos)

 

Program:

1. nap Trsat vára, Rijeka (Fiume), Opatija (Abbázia) 

Indulás reggel 6 órakor. Kora délután érkezés a Rijeka fölé magasodó középkori Trsat várába, mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált. Udvarából gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában, majd leereszkedünk a hegyről és megnézzünk a legnagyobb Monarchia-korabeli kikötővárost. Rijeka ma is magyar vonatkozású kikötőjével, hangulatos sétányával várja a látogatókat. Rövid buszozás után elfoglaljuk szállásunkat, majd megismerkedhetünk Opatija patinás villáival, épületeivel és utcáival, vagy a szikrázó napsütésben csobbanhatunk egyet a kristálytiszta kék Adriában. Az ezt követő szabadidőt megkoronázhatják egy romantikus sétával a Lungo Mare tengerparti sétányon.

2. nap Plitvice

Reggeli után pár óra buszozással elérjük a Világörökség részeként Európa-szerte ismert, lenyűgöző természetvédelmi területet, a Plitvicei tavakat és vízesések kavalkádját. Folyamatosan változó karsztbarlangok, varázslatos zuhatagok és zubogók sokaságának különleges természeti szépsége jellemzi. Vizen ringatózó hajókról vagy fából készült kis hídakon, ösvényeken sétálva ejt ámulatba minket ez a csodálatos táj, mely 16 tóból és számtalan káprázatos vízesésből áll. Az ott töltött idő kb. 5 óra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Részletek: www.lagrotta.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner