Tavaszi nagybevásárlás Schönbrunni kastély látogatással

taavaszi-nagybevasarlas-schonnbrunn-1
Indulás kora reggeli órában,  folyamatos utazás pihenőkkel Bécs irányába. Út közben sem unatkozunk, ismerkedünk Ausztriával, érdekes kedvcsinálókkal, információkkal színesítjük utazásunkat.  
 
Európa egyik legnagyobb bevásárló központja vár minket délelőtt, a Shopping City SÜD, mely Bécstől délre, Vösendorf-ban található. A közel 173 000 nm alapterületű bevásárlóközpont 330 üzlettel várja az ide látogatókat (Primark, Mango, Breschka, stb…). Adunk néhány órát, hogy beszerezzük a nélkülözhetetlen tavaszi kincseket, majd onnan egyenesen a Schönbrunn-i kastélyhoz megyünk.
 
A Schönbrunni kastély, a park és az állatkert Ausztria leglátogatottabb kulturális és szabadidős nevezetességei közé tartozik. Az állatkertet 1752-ben alapították és így a világ legrégibb, még működő állatkertjének számít. A 17 hektárnyi területen valamennyi földrész állatai megtalálhatóak. Gyönyörű barokk környezetben tekinthetjük meg a nagy pandákat, a koalamedvéket, a hatalmas esőerdő-házat,  egy korallszirtet, az afrikai elefántokat, a majomszigetet, egy pelikánkolóniát…. összesen több mint 500 állatfajt, amelyek közül számosat csak ritkán láthatunk állatkertben. Az állatkert központjában a XVIII. századi barokk ékszer, a császár pavilon ma kávézóként és étteremként működik. Teraszáról meg lehet figyelni a nagy pandákat és az afrikai létesítmény állatait.
Megjegyzés: érdemes mogyorót, diót hozni a mókusok etetéséhez.
 
Akik a kastély-programon nem kívánnak részt venni,  lehetőségük van szabad program keretében eltölteni az időt Bécs belvárosában.
 
További információ: Expressplussz Utazási Iroda
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner