A Világ 50 legjobb étterme a Diners Club értékelése alapján

el-celler-de-can-rocadish

A Világ 50 legjobb étterme a Diners Club értékelése alapján

2017-ben a New York-i Eleven Madison Park a legjobb Étterem a Világon.

A legjobb felszolgálásért és legfinomabb ízekért versengők világ-versenyének ezüst érmese az olaszországi Modena városából az Osteria Francescana Étterem lett. Igy a nem hivatalos legjobb európai Étterem is egyben.
Az előkelő harmadik helyezést Spanyolországban, az
El Celler de Can Roca Étterem nyerte el
Girona város nagy büszkeségére.

A világ legjobb 50 éttermi listája éves áttekintést nyújt több mint 1000 nemzetközi éttermi szakértő véleményéről és tapasztalatáról. Ez egy globálisan elismert gasztronómiai referenciapont, amely bemutatja a vezető trendeket, és kiemeli a nagyszerű éttermeket a Föld minden szegletéből.

Hogy mi a "legjobb", ez a sokat utazó ínyencek megítélése van bízva. Nincsenek előre meghatározott kritériumok, de szigorú szavazási szabályok vannak.

Hogyan működik a szavazás?

A világ 50 legjobb éttermi listáját és díját a William Reed Business Media szervezi és állítja össze. A szervező vagy a díjakkal társított szponzorok egyikének sem tagja a szavazó Akadémia.

A listát a világ 50 legjobb éttermi akadémiájának szavazatából hozták létre, amely több mint 1000 nemzetközi éttermi szakértőből áll. Az Akadémia világszerte 26 különböző régióra oszlik. Minden régiónak 40 tagú szavazati testülete van, beleértve az elnököt is.

A panel minden régióban élelmiszer-írókból és kritikusokból, szakácsokból, vendéglőkből és elismerten sokat utazott ínyencekből áll, amelyek mindegyike 10 szavazattal rendelkezik. Egyes régiók több országon is átterjednek. A világ felosztására vonatkozó döntés a szervező és a regionális elnökök számára marad, és évente vitatják és újraértékelik. A divíziókat úgy alakították ki, hogy a jelenlegi étkezési helyszínt a lehető legjobban képviseljék. Az panel tagjainak névsorában legalább 25% évente változik.

Az eredményeket interneten és a közösségi médián keresztül teszik közzé, amint a The World's 50 Best Restaurants díjkiosztó ünnepségén jelentették be az összeszerelt séfeknek, a szponzoroknak és a médiának, amelyet idén április 5-én, Melbourne-ben, Ausztráliában tartottak.

A szavazás szabályai:

    A szavazás szigorúan bizalmas a díjak bejelentése előtt.

    Minden egyes Akadémia tag 10 étteremért szavaz; Ezek közül legalább négynek az otthoni régiójukon kívüli éttermeknek kell lenniük.

    Az Akadémia tagjai a preferenciák szerint 10 választási lehetőséget nyújtanak be.

    Az akadémiai tagoknak az elmúlt 18 hónapban az általuk jelölt éttermekben legalább egyszer kellett étkezniük, és meg kell erősíteniük ezt a tényt minden jelöléskor.

    Az akadémiai tagoknak meg kell erősíteniük az utolsó látogatásuk időpontját az általuk jelölt éttermekben.

    Az Akadémia tagjai nem jogosultak szavazni az általuk birtokolt vagy pénzügyi érdeklődésre számot tartó éttermekről, és felkérik őket, hogy erősítsék meg ezt a tényt minden egyes jelölésüknél.

    Az Akadémia tagjai nem tudnak egy étteremre szavazni olyan étkezési élménnyel kapcsolatban, amely nem zajlik az étteremben; Például amikor egy étterem vagy szakács különböző helyszíneken vacsorázik.

    Az Akadémia tagjai nem tudnak szavazni egy olyan étteremre, amely a 2017. április 5-én közzétett listáról zárva van, vagy bezáródik a 3 hónapon belül. Ezért nem szavazhatnak ideiglenes éttermekről vagy "pop-up" éttermekről sem.

    Javasolni az éttermet kell, nem pedig a vendéglátót, vagy a szakácsot (kivéve a különleges egyéni díjakatat).

    Az Akadémia tagjai továbbra is névtelenek maradjanak.

Nincs olyan kritérium, amelyet egy étteremnek meg kell felelnie. Nem kell eladni egy bizonyos terméket. Nem kellett volna nyitva egy bizonyos számú évet, és nem kellett volna más kulináris elismerést nyerni. 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner