Mozinet Filmnapok 2017. október 20-23.

eszeveszettesku

 

Látható lesz a holland rendezőzseni, Martin Koolhovenzsigerileg ható thrillere, a Megtorlásis. Az egyszerre izgalmas és megdöbbentő alkotásban Borsod megye adott otthontegy vadnyugati kisváros díszleteinek. AfőszereplőkDakota Fanning, Guy Pearce, illetve a Trónok harcából ismerősCarice van Houten és Kit Harington. A film a fesztivál keretében a Puskin moziban, október 23-án 19.30-kor debütál,a vetítésen részt vesz a film producernője, Els Vandevorst is.

 

A holland rendezőzseni, Martin Koolhovenfilmje egy fiatal nő története, aki nem hajlandó elfogadni, hogy a férfiak uralta kegyetlen világ csupán tárgyként tekintsen rá, és a saját kezébe veszi a sorsát. Brutális, zsigerileg ható thriller, amelynek a képei sokáig kísértik a nézőt.
 

 

AMegtorlást jelentős részben Magyarországon forgatták, így a film producernője,Els Vandevorstörömmel tér vissza hazánkba a premierre.A vetítést követő közönségtalálkozón biztosan örömmel mesél majd arról, hogy milyen volt együtt dolgozni Dakota Fanninggel és Guy Pearce-szel, hogy nőként hogyan látja a producer szakmát, és a magyarországi forgatásról, Borsod megye ugyanis ezúttal egy vadnyugati kisváros díszleteinek adott otthont. Ide érkezett a történet szerint az új tiszteletes (Guy Pearce), akikarizmatikus férfikéntgyorsan megnyeri magának a közösség tagjait.Egy szempár azonban rettegéssel telik meg a látványától: Johanna (Dakota Fanning) az egyetlen, aki tudja, hogy a prédikátor egy igazi báránybőrbe bújt ragadozó farkas. A fiatal nő már többször próbált szakítani sötét és erőszakkal teli múltjával, de a tiszteletes személyében az újra utolérte őt. Johannának most döntenie kell, hogy tovább fut, vagy szembenéz a férfival és a pokollal, amelytől eddig menekülni próbált.A Megtorlás november 16-ától látható országosan a mozikban.

 

2017. október 20-23. között Budapesten a Puskin moziban és országosan további 13 város art mozijában a7. Mozinet Filmnapokon további négy, a Cannes-i, Velencei és Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából válogatott filmet láthat majd premier előtt a közönség. Vetítik majdminden idők legsikeresebb francia filmjét, az Életrevalók rendezőinek új vígjátékát, az Eszeveszett esküvőt, az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője, Andrej Zvjagincev Cannes-ban a zsűri díját elnyert Szeretet nélkül című drámáját, a Fortunata című olasz filmet, melynek főszereplőnője, JasmineTrinca a legjobb színésznő díját nyerte el idén Cannes-ban az Un CertainRegard szekcióban, valamint Pierre Lemaitre világhírű regényének látványos adaptációját, a Viszontlátásra odaföntcímű filmet.Emellett a 7. Mozinet Filmnapok keretében további 12 olyan alkotás is újra látható lesz a mozivásznon, amelyek többsége már nincs műsoron.

 

A fesztivál plakátja (Oravecz Gergely grafikus munkája): https://tinyurl.com/y9vn2pj2

A fesztivál előzetese (Gorácz Vanda munkája): https://youtu.be/13h8zX_egK4

Facebook-esemény: https://tinyurl.com/ybz99vxy

Sajtómappa (szinopszisok, képek, plakátok): http://tinyurl.com/yapacnvx

Bővebbinformáció: Tamás Dorka – 30 474 55 92 – tamas.dorka@chello.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner