Angyali hírek

business_angels

Magyarországon mindig is sok feltalálóval, fejlesztővel, kreatív ötletgazdával találkozhattunk. Sajnos ezek mellé a képességek mellé ritkán társul pénz vagy gazdagság. Ezért gyakran rászorulnak anyagi támogatásra vagy egy kis szakmai kompetenciára. Sokszor megvannak az elképzeléseik, de nem figyelnek a piaci trendekre. Így nem a megfelelő stratégiát dolgozzák ki az új termék vagy szolgáltatás bevezetésére.

Egy kívülálló, tapasztalt üzletember, aki befektetőként gondolkodik, azt nézi, hogyan lehet profitot termelni és üzleti sikereket elérni. Ő mindig érdekelt abban, hogy jó stratégiát használjon és figyeljen a piaci környezetre. Érdemes hát keresni egy üzleti tanácsadót, aki elláthatja a Business Angel szerepét. Befektető, üzlettárs és tanácsadó egyben.   

Felmerül a kérdés, hogy az angyal mellett mekkora anyagi forrásra van szükség. Amerikában és Európában statisztikailag kiszámolták, hogy az angyali befektetők 15 és 25 ezer euro közötti összeggel szállnak be egy-egy vállalkozásba. Kezdő cégként elegendő lehet ez az összeg, de ha gyártást vagy fejlesztést tervezünk hosszú távra, ennél nagyobb tőkére lesz szükségünk.  

Az a hír járja, hogy a kockázatitőke-kínálat javítása érdekében jövőre több nagyobb állami tőkeprogram is indul, és talán az eddiginél nagyobb mértékben fogják támogatni a  kis- és közepes vállalkozásokat és startupokat.  

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner