Legyen mindig aranytartaléka!

aranytartalek

Egyszerű emberként nem gondolunk arra, hogy nekünk is lehet aranytömbünk, aranyszámlánk. Bizony lehet, akár már 10ezer forinttól. Aki szeretne a nyugdíjas éveire saját maga jó előre gondolni, már havi 10ezer forint befizetésével takarékosodhat tudatosan kézzelfogható módon. Ebben segít az aktív aranyszámla.

Az elmúlt időszakban (ez több évet is jelent) a befektetési kedv nemhogy nőtt volna, inkább csökkent a magas hozamú, de egyben magas kockázatú pénzügyi termékekre. Sokan csalódtak, sőt eladósodtak a devizahitelek igénybevétele miatt. Elmondható, hogy a vagyoni, jövedelmi helyzet erősen romlott. Az adó- és nyugdíjrendszer változásai nagy terheket rónak az emberekre, nincsenek tartalékaik, és emiatt egyre többen csak a napi szükségleteiket képesek kielégíteni.

Azok a pénzügyi megoldások lettek értékesebbek, melyek ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben is adnak némi biztonságot. Ilyenek a könnyen mozgósítható, inkább fizikai értékek: nemesfém, műtárgy, ingatlan. Az eddig ismertebb, népszerűbb formákra egyre kisebb az igény. Például: bankszámla, biztosítás, kötvény, részvény, befektetési alap.

Az arany nálunk még nem hagyományos befektetési alap, de Nyugat-Európában már régen benne van a befektetők rendszeres portfóliójában. Ott természetesnek módon használják a bankbetétek, részvények, kötvények mellett az aranyat, mint megtakarítás, hiszen kiegyensúlyozó szerepet tölt be.

Az arany előnyei: kézzelfogható (aranytömb, aranylapka, érmék); hosszútávon felhalmozható (aranyszámla); független a politikai gazdasági változásoktól, a világon bárhol ugyanúgy érték, bármikor pénzzé tehető.

Az aranytartalék mindenképpen hasznos. A szakértők szerint a megtakarítások 5-10 százalékát érdemes nemesfémbe fektetni, ami álljon rendszeres, kisösszegű vételekből. Akár havi tízezer forint befektetéssel is megoldható. Nemcsak a gazdagok tehetik meg, hogy legyen aranytartalékuk. A folyamatos vásárlásoknak köszönhetően csökkenthető az árfolyam-ingadozás kockázata. A rendszeresség miatt kedvezőbb átlagárat lehet elérni a fizikai arany vásárlásakor.

Kérjen segítséget szakemberektől, tájékozódjon, olvasson utána a kapható kedvezményeknek és előnyöknek.

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner