British Store – Angol élelmiszer üzlet

British Store_budapest-portal_jpg

British Store

(Angol élelmiszer üzlet )

Újlipótváros szívében található Budapest anglo gourmand színfoltja, a British store. A nevéből kihangzik, hogy ebben a boltban csak és kizárólag az angol sziget legnépszerűbb élelmiszereit találhatjuk.
A tulajdonos, egy vérbeli anglomán indította a vállalkozását pár évvel ezelőtt online áruházként. Mivel szaporodtak a megrendelések, szükségét látta, hogy áruit az érdeklődők megnézhessék, megtapinthassák, és hogy hozzáértőtől tanácsot kérhessenek, és kapjanak. Na meg, hogy az interneten történő megrendelést személyesen is át lehessen venni, futár nélkül.

A boltban, méretei ellenére, sok féle áru található. Amire az én szemem összpontosított az a Marmite. Aki jártas egy kicsit is a brit gasztró-kultúrában tudja, hogy a Marmite milyen nagyon megosztott helyet foglal el az angol családok mindennapjaiban. A Marmite minden háztartásban megtalálható. Jellegzetes ízével családokat bolygat fel. Már a Marmite szlogenje is erre utal, mert vagy szeretik, vagy gyűlölik (love it, or hate it).

A British Store-ban találunk még más angol gasztronómiai csúcs termékeket is, mint például a paradicsomos babot (Baked Beans), mely elengedhetetlen kiegészítője egy hétvégi angol reggelinek, vagy mogyoróvajat (peanut butter). A mogyoróvaj valójában az Észak Amerikai kontinens csemegéje, de az angol gyerekek körében is népszerűségi csúcsokat dönget a peanut butter-jam szendvics. Az üzletben sokféle féle chips is sorakozik, talán számunkra a legérdekesebb a sós-ecetes ízesítésű. Vannak félkész termékek is, mint a yorkshire pudding por, vagy csak a melegítésre váró egytálételek is. Kapható több féle chutney, valamint Colman’s mustár és mustárpor, Weetabix, rostban gazdag reggeli búzaszelet, különböző szószok, kekszek. Wheight Watchers készítmények közül is lehet válogatni. Ebből a tulajdonos hamarosan szélesebb választékot igér az érdeklődőknek.
Nagy a kínálat a gyömbér sörökből és ciderekből. Lehet kapni üdítőket is, ebből a legtöbb a Dr. Pepper üdítőitalból fogy.
Nagyon jó a British Store-ban, hogy a tulajdonos ügyel arra, hogy legyenek akciós termékek is a választékban.
Aki szereti az angol teákat, itt biztosan megtalálja a kedvére valót. Nagyon széles a tea választék, és megtalálható számos igen népszerű angol tea márka, mint a PG Tips, ahol fontos, hogy hosszabb szálú tealeveleket csomagolnak piramis alakú filterbe, így jobb minőségű teafű azaz levél kerül forrázásra, azáltal jobb minőségű, ízletesebb teát kapunk. A Tetley teák a gazdagobb flavonoid tartalmuk miatt egészségesebbek, de van még Ty-phoo, Yorkshire Tea vagy Twinings teák is. Lehet választani a filteres és a hagyományos teafűvek közül, van fekete, zöld, fehér, gyógynövényből készült tea, vagy gyümölcsből, de a legjobb, hogy a koffeinre érzékenyekre is gondoltak, ugyanis kapható itt koffeinmentes tea is!

( forrás: www.gastronomica.blog.hu )

The British Store

Újlipótváros

Budapest, XIII. kerület, Tátra utca 30/B

Nyitvatartás:

h: 12:00-18:00
k: 12:00-19:00
sz: 12:00-18:00
cs: 12:00-19:00
p: 12:00-18:00
sz: 10:00-13:00

www.britishstore.hu

 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner