L.A. Bodegita Mixeriskola

labodegita mixeriskola_logo_ujlipocia

Az iskola   

Az iskola megalapítására 2010. szeptemberében került sor. András már nagyon régen álmodozott egy teljes egészében saját mixeriskoláról, melyet családja támogatásával sikerült is megnyitnia!

Célja, hogy minden tanulójának átadja azt a szakértelmet és tudást amit ő is rengeteg tanulással szerzett meg. Az iskola András Éttermében (L.A. Bodegita) a Pozsonyi út 4 szám alatt található, ahogyan ő hívja: a pince klubban. Nem véletlenül, hiszen a hétvégeken a helység klubként üzemel.

A tanulók elméleti képzéséhez egy óriás kivetítő nyújt segítséget, a gyakorlati oktatás pedig a minden igényt kielégítő, jelentős italszortimentet tartalmazó bárpultban zajlik, ahol a tanulók megismerhetik a szakma csínját-bínját.

Kedves leendő tanulóink, reméljük felkeltettük érdeklődéseteket!

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, jelentkezőt.

Iskolánkban a részletfizetést minden tanulónknak biztosítjuk!

Lajsz András

A mixer társadalom legismertebb alakja.

Mester bartender, szövetségi zsüritag.
Címzetes főiskolai docens, a Magyar Mixer Szövetség alapító tagja, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökségi tagja, a Mixer Bizottság Elnöke.

1957. október 30-án született Debrecenben.
A vendéglátó-ipari szakmát 1971-ben a már akkoriban is mércének számító Gundel Étteremben kezdte.
Az étterem 1973 és 1981 között zárva tartott, ez idő alatt több nagy szállodában és a Parlamentben dolgozott protokoll-pincérként. 1981-ben végezte el a mixertanfolyamot, mestere Kiss Károly, alias Charley bácsi.
Az újra megnyitó Gundelben már a bárpult mögött örvendeztette meg vendégeit egészen 1994-ig.

A következő években számtalan hazai és nemzetközi mixerversenyen indult, amelyek mindegyikén helyezést vagy különdíjat nyert. Többszörös magyar bajnok és számos nemzetközi versenyen szerzett komoly szakmai elismerést. A 2000-ben Szingapúrban megrendezett Világbajnokságon szerzett 3. helyezésére a legbüszkébb, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségtől kapott "A magyar éttermi kultúráért" megítélt Schnitta Sámuel díjra.

A Magyar Mixer Szövetség alapító tagja, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökségi tagja, a Mixer Bizottság Elnöke.

2001-ben kezdett tanítani, azóta nem indul versenyeken. Tanítványai közül többen is értek már el számottevő nemzetközi eredményeket.
Hogy mégis megmérettesse tudását, 2004. június 26-án új Guinness rekordot állított fel:45 perc és 58 másodperc alatt 204 féle long drinket készített el, megdöntve ezzel egy máltai kollégája által kevert 80 koktélt.

2005-ben az Év gasztronómusa, 2006 márciusában A fehérasztal lovagrend felvette sorai közé és a Parlament kupola termében lovaggá ütötték.

Mester bartender, szövetségi zsüritag.Címzetes főiskolai docensé nevezte ki Kondorosi Ferenc, a Harsányi János Főiskola rektora Lajsz Andrást, aki a főiskolán a vendéglátás szakirányban a gyakorlati oktatásért felelős.

Cím: 1137 Budapest, Újlipótváros   Pozsonyi út.4.

Telefon: +36 20 9456 156

               +36 70 2146 756

Web: http://mixeriskola.labodegita.hu/

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner