Mosselen Belga Söröző

Mosselen_logo

A Mosselen Budapest szívében, Újlipótvárosban, a Vígszínház mögött egy sarokkal, a Pannónia utca és a Katona József utca sarkán található egy hatemeletes lakóház aljában. A sarkon a ház hetvenéves története során mindig vendéglő működött. A „Mosselen” flamand szó, melynek jelentése kagyló, és amely azt is hivatott jelezni, hogy éttermünk egy belga ihletésű intézmény. Belgium a hihetetlen sokszínű sörválasztékáról és a belga konyha egyik specialitásáról , a kagylóról híres a gasztronómiát kedvelők világában. A „Beer Café” koncepció a belga Interbrew sörgyár franchise ötlete, mely a belga sörkultúrát hivatott a világon népszerűsíteni.

A Mosselen igyekszik megfelelni ennek a küldetésnek: itallapunkon 8-féle csapolt és további negyven palackozott sört tartunk, melyet a belga sörös tradícióknak megfelelően igyekszünk minden sört saját poharában, saját söralátéttel felszolgálni. Limburgtól keletre valószínűleg mi vagyunk az egyetlen hely, ahol mind a hét belga trappista sör, -köztük a valóban ritkaságnak számító Westvleteren – kapható. A sörválaszték összeállításánál igyekszünk a teljes belga spektrumot bemutatni: az általunk ismert összes kategória (strong ale, lambic, trappist, witte , etc ) reprezentált. A sörkóstolók házunk egyéni attrakciói közé tartoznak. A kóstoló során megismertetjük vendégeinket a sörgyártás alapanyagaival és a fő folyamatokkal, a különböző sörtípusokkal, ezek történetével és hagyományaival, röviden bemutatjuk Belgium fő sörgyárait. Az elméleti résszel párhuzamosan a különböző sörtípusok kóstolására is sor kerül, mely során a „sörsommelier” felhívja a vendégek figyelmét az egyes jellegzetességekre. A kóstoláshoz apró sörfalatokat, vagy kívánság szerint a sörökhöz illő ételeket szolgálunk fel. A kóstolást követően a vendégek a palackos sörökből tetszőleges nagyságú ajándékcsomagot állíthatnak össze sörkedvelő ismerőseik számára.

A Mosselen konyhája francia/belga ihletésű. Étlapunk teljes választékot kínál: ha a vendég csak egy baráti sörözésre ül be hozzánk, akkor a sörökhöz illő falatkáink közül választhat. Mindazok, akik egy igazi jót szeretnének enni, hideg és meleg előételek, levesek, saláták, szárnyas ételek, marha-, bárány- és sertésfogások, halételek, kagylók, és finom desszertek közül válogathatnak. Vegetáriánus vendégeinknek külön részt szentelünk étlapunkban.

Éttermünkben egyszerre 120 vendég foglalhat helyet, két teremben. A különterem kapacitása 25-30 fő, mely kisebb csoportok teljesen elszeparált vendégül látását teszi lehetővé. Ebben a teremben lehetőség van videokivetítő, flipchart felállítására, így informális cégtalálkozók helyszíne lehet. A teljes étterem légkondícionált, külön részen tudjuk leültetni dohányzó és nemdohányzó vendégeinket.

Éttermünkben AMEX, VISA és EC/MC hitelkártyát fogadunk el.

 

Az a la carte éttermi szolgáltatások mellett komplett rendezvényeket és különböző catering megbízásokat is teljesítünk. Jelenlegi standard kapacitásunk 200 fős, de ezt igény szerint tudjuk bővíteni. Legnagyobb eddigi catering megbízásunk 300 főre szólt.

Egyéb információ: mosselen@chello.hu 

Címünk: 1136 Budapest, Pannónia u. 14.

Nyitva tartás: Minden nap 12:00-24:00

Asztalfoglalás: +36 1 452 0535 , +36 30 452 0535

 

Honlap, információk: http://mosselen.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner