Add el online, és spórolj a szállításon!

gardrób_frissítés

Tavaszi gardróbfrissítés okosan!

Így lesz helyed és pénzed is a tavaszi divattrendek követéséhez

 

Ahogy a télikabátok a gardróbba kerülnek, és elővennéd a lengébb, színesebb tavaszi ruháid, általában úgy érkezik el a felismerés is a szekrényeidben uralkodó káoszról. Ideje, hogy megszabadulj a megunt, elhasználódott vagy egyszerűen feleslegessé vált ruháktól, és helyet csinálj az új, szupertrendi szetteknek. A Vatera tippjeit követve rendezett otthonnal és lélekkel köszöntheted a tavaszt, és még pénzed is lesz ruhatárad megújítására.

Ember, tervezz!

Mielőtt nekilátnál a nagy gardróbhadműveletnek, érdemes tervet készíteni. Haladj a szekrényekben fentről lefelé, vagy épp jobbról balra, és mindig azzal a helyiséggel indíts, ahol a legnagyobb a rendetlenség. Így már az elején túl leszel a szanálás legnehezebb részén, a hátralévő munka pedig gyerekjátéknak fog tűnni.

Ha megvan a stratégiád, készíts először egy „kidobom”, vagy „szelektív hulladékgyűjtőbe viszem” kupacot azoknak a tárgyaidnak, ruháidnak, amik már menthetetlenek. Így sokkal egyszerűbben alkotsz majd a maradékból egy-egy „megtartom-elajándékozom-eladom” kupacot, annak megfelelően, mi a terved az adott darabbal.

Menjen vagy maradjon?

Néhány célzott kérdéssel eldöntheted, mi legyen a szóban forgó ruha sorsa. Hordom rendszeresen? A testalkatomnak megfelelő? Belefogyok még? (Itt érdemes kíméletlenül őszintének lennünk magunkkal.) Vannak hozzá passzoló kiegészítőim? Illik a stílusomhoz, személyiségemhez? Ha elromlott a cipzárja, érdemes kicseréltetni? Csak ez az egy darab van belőle? Ha bármelyik kérdésre „nem” a válasz, máris tudod, mi a teendő.

Az elajándékozandó ruhákat akár barátaid körében is meghirdetheted, hiszen lehet, hogy pont a te leselejtezett darabjaid között akadnak kincsekre. Számos helyen jótékony célra is felajánlhatod jó állapotú dolgaid, így nem csak több helyed lesz a lakásban, de még jót is cselekszel.

Add el online, és spórolj a szállításon!

Az eladásra kijelölt ruhadarabokat legegyszerűbben és leghatékonyabban online felületeken tudod meghirdetni. A Vaterán például néhány kattintással közel 3 millió potenciális vásárlót érhetsz el, és egy-egy különleges, egyedi vagy retro darab akár jóval magasabb összegért is elkelhet, mint amire számítottál. Kora tavasszal egyébként is megnő a ruhadarabok iránti kereslet az oldalon, ezért ez az időszak kifejezetten ideális fölöslegessé vált ruháid eladására.

Ha lecsaptak a portékádra, már csak el kell juttatnod a vevőhöz. Ha nincs időtök személyesen találkozni, vagy túl messze laktok egymástól, rendelj csomagszállítót, például a Vaterafutár oldalról. Az itt elérhető szolgáltatók a piaci áraknál sokkal kedvezőbb díjszabást kínálnak, ráadásul extra kedvezménnyel viszik házhoz vagy csomagautomatába a pakkod, ha azt a Vaterán adtad el. Érdemes tehát a teljes adásvételt a hirdetéstől egészen a futároztatásig a Vatera felületén bonyolítani. Ezek után nincs más teendőd, mint az eladásokból bejövő pénzen új darabokat vásárolni.

+1 tipp

Hogy egy év múlva ne találd magad ismét ugyanebben a helyzetben, változtass eddigi szokásaidon! Vegyél olyan ruhákat és kiegészítőket, amelyek a saját stílusod tükrözik, vagy jól kombinálható alapdarabok. Ha mindezeket megfogadod, a gardróbtakarítás máris nem nyűg, hanem térnyerés, megújulás, sőt, pénzkereseti lehetőség is lesz. 

 

Forrás: morpho

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner