Miért is jó egy Télikert? Van néhány ötletünk.

A télikert nagyon sok szerepet tud betölteni egy házban: lehet nappali, napfényes iroda, étkező, vagy csak egyszerűen pihenő helység.

A télikert nagyon sok szerepet tud betölteni egy házban: lehet nappali, napfényes iroda, étkező, vagy csak egyszerűen pihenő helység. A télikert építése mellett számtalan érv van, de a két legfontosabbat szeretném kiemelni: a télikerttel növelhetjük a lakó terünket és egy másik fontos szempont az, hogy az értékét növeljük az ingatlannak.

 

A télikert építésénél több anyagot is lehet használni. Az anyag választás szempontjánál figyelembe kell venni azt, hogy a télikertnek milyen funkciója lesz. Választhatjuk a legegyszerübb és legolcsobb kivitelezést. Ez pedig az ha a télikert teteje polikarbonátból, az oldal elemei pedig fehér műanyag nyílászáróból állnak. Ennek az anyagi megtakarításon kívül előny még az hogy a kivitelezés idejét le tudjuk rövidíteni. Vagy választhatjuk azt is hogy a tető megépítésénél polikrabonát helyett biztonsági, hőszigetelet üveget használunk. Ez a válsztás sokkal esztétikusabb megoldás a télikert építésénélakkor ha azt szeretnénk hogy a természetes napfény bevilágítsa a lakásunkat.

Télikert ötleteink: 

A télikertet használhatjuk nappaliként, ahol a természet adta nyugodt körülmények között beszélgethetünk egymással.

A télikert kiválóan alkalmas olyan dolgok intézésére, ahol szeretnénk, hogy a természetes napfény világítsa meg a teret. Ilyen helység lehet akár dolgozó szoba is, vagy olvasó szoba.

A télikertben berendezhetünk étkezőt is, ahol a családot kényelmes és napfényes hellyel tudjuk leültetni és tudjuk élvezni a természet szépségét, még akkor is ha odakint esik az eső vagy éppen ragyogóan süt a nap.

Ha szeretjük a természet filmeket nézni, akkor megtehetjük azt a télikertünkben is, ahol nagyon közel van a természet és csak néhány lépést kell megtennünk, hogy fű legyen a talpunk alatt.

 

Ha szeretjük a társasjátékokat legyen az kártyajáték, sakk vagy asztali tenisz és nem tudunk kimenni a szabadba az időjárás miatt a télikert védelme alatt még is megtehetjük.

 

A télikert funkcionálhat üzletünk kiegészítéseként ahol a kedves vendégeinket, ügyfeleinket napfényes és meleg környezet fogadja. Lehet ez pl.: cukrászda, étterem, orvosi váróterem, üzlet stb.

Lehet még a télikertet akár kondicionáló teremnek használni, ahol egy futógéppel már majdnem olyan, mint ha kint futnánk a természetben, mint egy terepfutó versenyen. Vagy súlyzókkal edzeni Gangnam Style zenére. 🙂

 

A télikert építő: Geokert – www.telikert.hu

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner