50 ezer euró az innovatív egészségügyi vállalkozásoknak

innovacio-egeszsegugyi_startup

Önrész nélküli pénzt nyerhetnek az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar kkv-k. Az összeget üzleti terv fejlesztésére, termék- és szolgáltatás bevezetésére fordíthatják. A partneri hálózat pedig emellett tudással is segíti őket. 

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által létrejött és támogatott EIT Helath egy versenyt írt ki olyan startupoknak, kis- és középvállalkozásoknak, amelyek egészségügyi újításokkal foglalkoznak. Az EIT Health egészségügyi innovációs kezdeményezése a világ egyik legnagyobb kezdeményezésének számít, amelynek Európa vezető egészségipari- és gyógyszeripari vállalatai, kutatóintézeti, és a kontinens 8 igazán innovatív egyetem is a tagja.

Hazánk érdeklődői két kategóriában nevezhetnek. A jelentkezni kívánó projektek és startup vállalkozások az InnoStars Awards részére április 30-ig nyújthatják be pályázatukat. A lényeg, hogy új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással akarjanak megjelenni a piacon. A másik kategóriába való jelentkezés április végén zárul le, ez a kategória az European Helath Catapult. Itt olyan kis- és középvállalkozások versenyezhetnek, akik a piacon már bevezetett termékekkel rendelkeznek, illetve egy másik EIT Health tagállam (mint Belgium, Hollandia, Franciaország, Egyesült Királyság, Írország, Skandináv országok, Spanyolország, Németország) piacára szeretnének belépni. A pályázatokat szakértők bírálják el, a legjobbak lehetőséget kapnak, hogy bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat a nagyvállalatok képviselőinek, befektetőknek, innovátoroknak. Ők pedig felkészítik majd a csapatokat a piacra történő belépésre és további akadályok leküzdésére.

Az EIT Health célja, hogy erősítse az egészségügyi innovációt és a nemzetközi együttműködést, illetve több új innovatív terméket és szolgáltatást vigyen a piacra. Nagy hangsúlyt fektetnek az innovációs projektek és akcelerátor szolgáltatások mellett a kiegészítő oktatási programok, amik főként a vállalkozói ismereteknek a gyakorlati elsajátítását támogatják.

Na és mit nyerhetnek a pályázók és mire használhatják fel? Önrészre nincs szükség a versenyben való elinduláshoz. A két kategória közül az InnoStars Awards 20 legjobbja 7000 euró értékű csomagot nyer, ezt az üzleti tervük fejlesztésére, üzleti modelljük tökéletesítésére fordíthatják, tréningeken vehetnek részt annak érdekében, hogy minél meggyőzőbbek legyenek, amikor előadják ötletüket a nemzetközi vállalatok vezetői és a média képviselői előtt. Az elkészült üzleti tervek egy újabb értékelésre kerülnek, ahol a legjobb 8 lehetőséget kap az EIT Health-től, hogy egy egészségügyi szakemberekből álló nemzetközi zsűri előtt mutatkozhassanak be. Itt már akár 30 000 eurót is lehet nyerni a termék vagy szolgáltatás bevezetésére. A másik kategóriában, az European Health Catapultban 50 000 eurót költhetnek a biotech, medtech vagy digitális egészségügyi szakterületen díjazott projektek képviselői üzletük fejlesztésére és a nemzetközi hálózat fejlesztésére. Ezen kívül olyan nagyvállalatok előtt prezentálhatják ötleteiket, mint a GE Healthcare, a Philips, a Roche, a Siemens, az IBM, az SAP és sok más vezető egészségügyi piaci szereplő. A kiválasztott projektek hatalmas lehetőséget kapnak, igénybe vehetik az EIT Health oktatási és inkubációs szolgáltatásait, illetve kialakíthatják piaci, kutatási és fejlesztési együttműködésüket a hálózat tagjaival. Végezetül nevezhetik magukat az EIT Helath Summit-ra, amit 2017 novemberében fognak megrendezni Londonban. Itt már befektetők, kockázati tőke társaságok és az európai média különböző képviselői előtt ismertethetik termékeiket.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner