Avokádóolaj hajnak és bőrnek

hajpakolas_avokado_olaj

Az avokádó nemcsak mint étel, de mint olaj is jótékony hatással van szervezetünkre. Az avokádóolaj az avokádó húsának kisajtolásával nyerhető ki. Felszívódása gyors, a pórusokat pedig nem tömíti el. 

Az avokádóból készült olaj rengeteg Omega-3 zsírsavat és vitaminokat tartalmaz. Gazgad E-vitamin tartalma gyulladáscsökkentő hatású, de található benne A-, B-, C- és D-vitamin is. Bőrünkre hidratáló és puhító hatással van, serkenti kollagén termelésünket, sejtjeink regenerálódását, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása van, lassítja bőrünk öregedését. Az antioxidánsoknak köszönhetően lassítja a ráncok és foltok kialakulását. Fényvédő hatása természetes.

Az avokádóolaj hajunkra is használható, hiszen segíti hajszálaink növekedését, hidratálttá teszi töredezett, száraz hajunkat. A fejbőr viszketését és a korpa kialakítását is csökkenti antibakteriális hatásával, ezen kívül magnézium, réz és A-vitamin tartalmával a hajhullást is csökkenthetjük.

Az avokádóolajnak többféle felhasználási módja van. Használható testápolóként, dekoltázs feszesítésében, foltok kialakulásának megelőzésében, megereszkedett bőrre, ráncosodásra. Arcunkon segít eltávolítani a mitesszereket, lezárni a pórusokat. Segíti hajunk növekedését, regenerálja sejtjeinket és hajszálainkat, jó hatással van hajhagymáinkra. Fürdőolajként pedig puhává és bársonyossá teszi bőrünket. 

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner