Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezve

Montenegro_nyaralas_autobusszal_Albaniaval_fuszerezve
Rövid, de annál tartalmasabb utunkon nem csak tengerparti pihenés és fürdőzés várja mindazokat. akik velünk tartanak, hanem számos balkáni város impozáns látnivalóit is megmutatjuk Önöknek.
 
Felkeressük a muszlim hangulatú Mostart, Montenegró legnagyobb kikötővárosát, az elragadó hangulatú tengerparti sétánnyal rendelkező Bar városát, a legdélebben fekvő európai fjordot, a Kotori-öblöt és ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon. Boszniában a Dinári-hegység lábáná fekvő, sokszínű vallási emlékeket felvonultató Szarajevóba látogatunk. Utunkat a Sasok földjének nevezett Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezveAlbániának a fővárosában, a kicsit keleties, kicsit olaszos hangulatú, de hagyományosan muzulmán városban, Tirana-ban fejezzük be.
 
1. nap:  Indulás este 21.00 órakor Budapestről. Éjszakai utazás. 
 
2. nap: Szarajevó- Canj
Másnap délelőtt megállás Sarajevóban, városnézés. A déli órákban megpihenünk egy frissítő séta keretében, a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő Bosznia „büszke” fővárosában, Sarajevo-ban, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Sarajevo a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. A Császár-Dzsámi megtekintése után továbbutazás Montenegróba. Canjba érkezés a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása és vacsora. 
 
3. nap: Pihenés vagy egy félnapos ajándék kirándulás Bar, Stari Bar
Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző „Olive a Mirovica” nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki.
 
Montenegró nyaralás autóbusszal Albániával füszerezve4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Cetinje, Kotor, Budva
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. A Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárdlakot és a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jelegű szűk utcáin, változatos templomok körüli terein sétálva az élménytől lelassul a szívdobogás. A tengerpart mentén délre, Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. 
 
5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Shkodra, Tirana, Durres)
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot Shkodra-ban, az ódon hangulatot árasztó, az illír időkre visszanyúló városban kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tirana-ba vesszünk az irányt, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint Skenderbeg tér, Dzsámi, városháza és segítségével részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének. Ezt követően az albán tengerpart, Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik.  
 
6. nap:  Pihenés vagy „fishpiknik” (félnapos)
Fürdéssel és halas tízóraival egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. 
 
7. nap: Hazautazás Mostaron keresztül
A gazdag, késő reggeli után hazautazás, útközben számos fantasztikus látnivalóval. Megpihenünk a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városban, Mostar-ban. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. 
 
8.nap: Hazaérkezés a kora reggeli órákban (05.00-06.00 között).
 
 
Fantasztikus akció: 
 
MONTENEGRÓI NYARALÁS AUTÓBUSSZAL ALBÁNIÁVAL FŰSZEREZVE    7 nap/5 éj    2017
 
Július 15-Július 22. 83 900 Ft/fő
Július 25-augusztus 01. 83 900 Ft/fő
 
További részletek: www.lagrotta.hu
 
 
 
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner