Olimpia Éjszakája volt a Városligetben

olimpia-ejszakaja-lang_ujlipocia1

 

Péntek éjszaka sportolók hada lepte el a Városligetet

 

Tizenöt sportágat lehetett ingyenesen kipróbálni pénteken este 9 órától szombat hajnali 4 óráig a Hősök terén és a Városligetben az Olimpia Éjszakája rendezvényen. Azért időzítették a rendezvényt június 23-ára, mert Coubertin ezen a napon indította útjára az újkori olimpiai mozgalmat. Többek között lehetett futni, bringázni, asztaliteniszezni, jógázni, zumbázni, korfballozni és teqballozni is.

 

Ide érkezett a július 23-án kezdődő győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángja is. Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakos, EYOF-nagykövet mellett többen is futottak vele a Hősök terén, köztük néhányan az olimpiai fesztiválra készülő fiatalok közül. A fáklya a KSI vízitelepéről indulva látványos éjszakai felvonulás keretében a Kopaszi-gát felé, a Lágymányosi öbölbe utazott tovább, 24 sárkányhajón csaknem ötszáz ember kíséretében.

 

Az Olimpiai Ötpróba porgramsorozaton három és fél éven át öt sportágban, idén 55 eseményen lehet gyűjteni a pontokat. Bizonyos ponthatárok eléréséért jutalom jár a résztvevőknek.

 

Fotó: origo

Forrás: 13.kerulet.ittlakunk.hu

 

olimpia éjszakája_ujlipocia

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner