Üdülés Dalmáciában kirándulásokkal 10 nap/7 éj

Udules_Omisban_kirandulasokkal_023

Cetina folyó torkolatában található elbűvölő OMIS városába érkezünk. Csónakokból gyönyörködünk a Cetina folyó kanyonjában úton RADMAN felé. Fakultatív kirándulások a műemlékben gazdag HVAR városába, körbehajózzuk a POKOL-SZIGETCSOPORTOT, útközben kikötünk a Brač-szigeti MILNAN. Egész napos kirándulásokkal színezhetjük nyaralásunkat, a "földi paradicsomba", DUBROVNIKBA. BRAC szigetén félnapos fakultatív hajókirándulás POSTIRABA vagy másnap akár egész napos hajókirándulás BOL-ra, majd SUPETARBA. Üdülésünket akár kalandosan is zárhatjuk egy félnapos raftingtúrával! A kalandra vágyók akár választhatják az aktív fakultatív programokat is, melyekkel biztosan sikerül az adrenalin szintet megemelni.

Utazás: La Grotta menetrendszerinti dalmát autóbuszjáratával. Éjszakai utazás.

Szállás: 7 éjszaka Omisi, név nélküli apartmanokban, apartman házakban, Franjo, Milos, Vuki, Slado.

Ellátás: önellátás.

 

Program:

1. nap: Indulás Budapestről 21.00 órakor, éjszakai utazás.

2. nap: Adria

Reggeli órákban érkezés Omis bűbájos, Cetina folyó torkolatában található városába. Rövid strandolás után a szállás elfoglalása. A nap hátralévő részében fürdőzés és pihenés a homokos és kavicsos strandokon.

3. nap: Omis

A délelőtti órákban magyar idegenvezetéssel megismerkedhetnek a város történelmével, látnivalóival, a dalmát kultúrával.

4. nap: Cetina folyó

20-25 fős csónakokból gyönyörködünk a Cetina kanyonjában, míg elérjük a Radman malmai néven ismert turistaparadicsomot. Megtekintjük a XV. századi malomkereket és molnárházat, valamint a Cetina folyó utolsó vad zubogóit. Egy órányi pihenő után indulunk vissza Omisba.

5. nap: Hvar sziget, Brac sziget

Egész napos fakultatív kirándulás gyors, motoros hajóval Hvar városába. Városnézés a műemlékekben gazdag, gyönyörű városban. Ebéd a hajón, majd körbehajózzuk a Pokol-szigetcsoportot. Útközben kikötünk a Brac szigeti Milnan, fürdőzés a tengerben vagy séta a városban. Program idegenvezető nélkül történik.

6. nap: Dubrovnik

Egész napos fakultatív autóbuszos kirándulás: Az idegenvezető segítségével megismerhetjük az óvárost, az ún. „földi paradicsomot“ (Pile kapu, Rektorpalota, Szent Balázs templom, Loza tér, Onoforio szökőkút) majd szabadprogram. 16 óra körül visszaindulás Omisba. Magyar kísérővel és helyi idegenvezetővel.

7. nap: Brac sziget – Postira

Félnapos fakultatív hajókirándulás: Postira halászvároskában rövid városnézés, olívasajtoló múzeum meglátogatása, majd fürdés a kristálytiszta tengerben, ebéd a hajón. Egy öbölben horgászattal, ügyességi játékokkal és a hajóról vízbe ugrálással töltjük az időt. Vendégszerető személyzet, gyermek centrikus programok, jó hangulat, tánc, mulatság jellemzi a napot, ezért gyermekes családoknak is kitűnő program. Ezt kár lenne kihagyni! Magyar idegenvezető a hajón.

8. nap: Brac sziget – Bol, vagy Rafting – vadvízi evezés

Ezen a napon két fakultatív programból választhat: 1. Hajókirándulás a Brac szigeti Bol-ra. Kb. 1 órás hajókázás után érkezünk Supetarba, ahonnan autóbusszal utazunk tovább az Adria legszebb kavicsos strandjára, így megismerkedhetünk Brac sziget belső részével is. Kb. 4 órás fürdés a földnyelven, majd visszaindulás Omisba. 2. Félnapos rafting túra: a folyó turistáknak való, a kevésbé gyakorlottaknak sem veszélyes, de a tapasztalt magyar túravezetők segítségével biztosan sikerül az adrenalin szintet megemelni. Minden korosztály számára egy életre szóló élményt jelent. Kalandra fel!

9. nap: Elhagyjuk a szállásunkat és még fürödhetünk egyet a hazaindulásig, mely 17.00 óra körül várható. Éjszakai utazás.

10. nap: Hazaérkezés reggeli órákban.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner