A vállalkozók a gazdaság motorjai

vallalkozo_uzletember

Ha elgondolkodunk azon, hogy valójában mitől működik a gazdaság, a többi tényező mellett az egyik legmeghatározóbbak azok a vállalkozók, akik visznek egy céget.

Mit is tesz egy vállalkozó? A társadalom és a kor igényeit figyelembe véve előáll egy új ötlettel, piackutatást végez, és ha érdemes, belevág. Mondjuk, ha ez egy termék, megszervezi a gyártását – itt már munkát is adott több termelési és szolgáltató ág (szintén) vállalkozójának -, megcélozandó vevőkör felé elkezdi kommunikálni különböző eszközökkel, hogy tudjanak az új termék érkezéséről – itt megint hasznot fog hozni pl. a marketinggel vagy nyomtatással foglalkozó cégeknek.

A következő lépésekben megtervezi a csomagolást, a szállítást, a raktározást, az értékesítés lépéseit. Ugye minden lépésnél legalább egy másik vállalkozásnak fog adni lehetőséget, hogy része legyen a körforgásnak, a gazdaság mozgását elősegítve. Nem beszélve arról, hogy szüksége van társakra, munkaerőre a tervei megvalósításához. Embereknek fog munkát és bevételi forrást adni.

Ezeknek a lépéseknek az egyik legfontosabb eleme az értékestés megszervezése, hiszen a gazdaság legfontosabb szereplőit, a vásárlókat meg kell, hogy győzze arról, hogy termékét érdemes vásárolni. Akarják azt. Ha megnyerte a vevők szívét, eszét, már nem állítja meg semmi abban, hogy sikerre vigye ennek a terméknek az útját. Ha szolgáltatásról van szó, hasonló a folyamat, amit végig elemezhetnénk. Így vesznek részt a gazdaság életben tartásában a vállalkozóink.

Portálunk partnerei mind (akár sok éve, akár mint kezdő vállalkozóként), hozzátesznek ötleteikkel, felelősségvállalásukkal, munkájukkal. Nélkülük nem működne a gazdaság.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner